Hart en Zeil

Voor onze bijdrage aan Hart en Zeil mochten wij het volgende integraal overgenomen bedankje ontvangen.

Aan alle sponsoren van Hart en Zeil 2012.

Van 1 tot en met 3 juni hebben wij Hart en Zeil georganiseerd. Dit jaar waren 52 hartenkinderen uit heel Nederland aanwezig tijdens drie leuke dagen. De weersvoorspellingen leken in de eerste instantie niet gunstig, maar uiteindelijk heeft Hart en Zeil 2012 tijdens mooie omstandigheden kunnen plaatsvinden.

Op vrijdagmiddag 1 juni vertrokken de 52 hartenkinderen met prachtig mooi zeilweer uit Harlingen. Na een mooie (zeil-) tocht kwamen de klippers vrijdagavond aan in Stavoren. Tijdens de tocht hebben de hartenkinderen onder andere de klipper opgetuigd en andere activiteiten op de klipper uitgevoerd die van een bemanningslid worden verwacht. In Stavoren is overnacht.

Zaterdagochtend is in alle vroegte de tocht richting het Sneekermeer hervat. Om 11:00 uur kwamen de klippers aan bij het Starteiland in het Sneekermeer. De hartenkinderen werden hier welkom geheten door de loco-burgemeester. Na de opening en een lunch hebben de hartenkinderen als toeschouwer zeilwedstrijden bekeken. Vervolgens hebben ze zelf in Flitsen, Schakels, Vauriens, Regenbogen, rubberboten, enzovoorts gevaren. Het was prachtig mooi weer. ’s Avonds tijdens het eten kwam Piet Paulusma met een cameraploeg van SBS6 op bezoek voor opnames van het weerbericht. Na het eten was het een groot feest met karaoke en disco.

Voor de zondag waren de weersvoorspellingen niet zo gunstig. Er werd veel regen verwacht. Gelukkig hebben we nauwelijks regen gezien, waardoor de hartenkinderen de zondag weer in snelle rubberboten konden varen. Ook werd er weer in Schakels, Vauriens en Flitsen wedstrijd gezeild. Rond het middaguur kwamen alle ouders van de hartenkinderen naar het Starteiland. Na de lunch was er nog een feestelijke prijsuitreiking waarna de hartenkinderen en alle vrijwilligers weer naar huis gingen.

Bijgaand vindt u een groepsfoto van de hartpatiënten. Op onze website vindt u een grote hoeveelheid foto’s die tijdens Hart en Zeil 2012 zijn genomen.

Wij zijn inmiddels bezig met het maken van een DVD met een sfeerimpressie van Hart en Zeil 2012. Zodra deze DVD gereed is, zullen wij die u doen toekomen. Door omstandigheden zal deze DVD niet voor de kerst gereed zijn. Dit in tegenstelling tot eerdere edities van Hart en Zeil.

Uit alle reacties blijkt dat Hart en Zeil 2012 wederom een zeer geslaagd en succesvol evenement was. Ondanks de huidge economische situatie, waarbij veel organisaties moeten bezuinigen  op onder andere sponsoring en donaties, zijn wij verheugd om Hart en Zeil 2012 kostendekkend te hebben kunnen organiseren. Dit is mede dankzij uw steun geweest. Wij hopen tijdens toekomstige edities van Hart en Zeil weer een beroep op uw steun te mogen doen.

met vriendelijke groet

Het bestuur van de Stichting Hart en Zeil

Pagina delen: