Project InsideOUT

Een bijzondere donatie van de stichting is die aan de Stichting Panorama Fryslân-Franeker 2018 ten behoeve van het project InsideOUT: een community art project op het raakvlak van psychiatrie en beeldende kunst in het kader van LF Culturele Hoofdstad 2018.

Een bijzondere donatie van de stichting is die aan de Stichting Panorama Fryslân-Franeker 2018 ten behoeve van het project InsideOUT:  een community art project op het raakvlak van psychiatrie en beeldende kunst in het kader van LF Culturele Hoofdstad 2018.

Mensen uit de psychiatrie schilderden samen met begeleidend kunstenaars een Landschap van Stemmingen. In alle regio’s van Fryslân werd gedurende een aantal maanden wekelijks geschilderd en gekeken, geluisterd en gepraat. Zo raakten mensen met elkaar verbonden en kregen immens grote doeken gestalte. Het eindresultaat: een groots panorama dat binnenwereld en buitenwereld met elkaar verbindt. Dit stukje ‘mienskipskeunst’, in juli en augustus 2018 te bezichtigen op het GGZ-terrein in Franeker, geeft bezoekers een bijzondere kijk op het landschap dat alle inwoners van Fryslân omringt  en laat bezoekers ook anders kijken naar mensen uit de psychiatrie.

Pagina delen: